Tornada de vacances

Aquestes vacances he fet de tot menys visitar ciutats, així que no faré cap crònica apassionant sobre ciutats llunyanes. Hem trencat la ratxa que ens va dur a Berlín, Londres i París en els darrers tres anys. Ja ho tornarem a reprendre… anant a Roma? Sigui com sigui, aquest mes d’agost no he tingut internet i escric aquestes notes en un word, esperant la ocasió per a poder-les pujar al bloc així que em sigui possible.

Durant aquest mes m’ha arribat al correu per moltes vies, i he llegit més tard al diari, que a Alemanya han detingut al sociòleg Andrej Holm, de la universitat de Humboldt, per pertanyença a un grup d’extrema esquerra qualificat de terrorista. La qüestió és que el senyor Holm estudia la gentrificació urbana, i aquest és l’element que el vincula al grup terrorista. La fiscalia l’ha considerat ideòleg del grup “Militante gruppe”, perquè aquests han fet servir paraules com “gentrificació” dins els seus escrits. Més enllà del fet que les proves que vinculen a l’home amb els terroristes fan pena des d’un punt de vista jurídic, la detenció significa que els autors d’idees son responsables del que d’altres facin amb elles. Clar que això només passa amb alguns tipus d’idees i amb alguns terroristes… sinó que li diguin a Jimenez Losantos, inspirador i suport moral dels salvapàtries que amenacen de mort a Leo Bassi o Rubianes, i els posen bommbes al teatre. Total, la història més vella del món. Però em desvio del tema central: un sociòleg ha estat empresonat per la seva “vinculació intel·lectual” amb grups d’extrema esquerra. Curiós crim el de la vinculació intel·lectual. Sens dubte jo em considero “vinculat intel·lectualment” a molts homes i dones que al llarg de la història han estat considerats terroristes. Aquesta condemna implica un (altre) atemptat contra la llibertat d’expressió, i m’ha semblat decent denunciar-ho aquí.

2 thoughts on “Tornada de vacances

  1. Ei, gràcies pel resum de la notícia. No l’havia pogut acabar de llegir per sobreinformació i, la veritat, és un perill això de les detencions de les idees.

  2. Hola! Roma, sense cap mena de dubte Roma és una ciutat imprescindible. M’ha arribat la notícia ja que forma part d’Inura, la xarxa de recerca i activisme en la que també hi és el Marc. El vincle sembla tan feble que no entenc com el poden fer servir com justificació legal!! És increíble.

Leave a comment