Endeutament públic: una comparació

Potser no cal ser un expert en economia. Des de fa un any se’ns va repetint que el nostre país està massa endeutat i que tenim un dèficit públic massa elevat. Una comparació al google data explorer mostra la stiuació real d’Espanya en relació a d’altres països com Alemanya o el Regne Unit.  Tal i com es pot veure en el gràfic, el deute públic d’Espanya respecte al seu PIB (GDP en anglès) ronda el 60 % mentre que el d’Alemanya i el Regne Unit s’enfilen per damunt del 80 %. O sigui que estem menys endeutats que Alemanya en relació al que produïm. El que us he inclòs a sota és una captura de pantalla, podeu accedir i jugar amb les dades aquí.

Cal recordar, quan ens parlin que cal retallar l’estat del benestar i fer sacrificis,  que ja teniem un dels estats de la UE  amb menor despesa social, que ara, a la vegada, retallarem.

Advertisements

2 Comments

  1. Gràcies pel comentari, molt útil el gràfic que presentes. Crec que també és rellevant qui és que deixa els diners i les perspectives que té sobre cada país. Crec que tindrem temps per seguir-ne parlant…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s