Sobre les Jornades Ciudades Creativas Madrid 2011

Des de 2008 la fundació Kreanta porta a terme les jornades sobre ciutats creatives amb l’objectiu de posar en comú experiències entre gestors culturals, urbanistes i actors de promoció econòmica al voltant de la creativitat a les ciutats. Un cop passada l’eufòria per la creativitat en les ciutats, els gestors urbans es decanten ara cap al concepte d’smart cities, (del qual podeu llegir-ne una reflexió profunda a la trama urbana), cosa que sembla fer perdre certa pistonada a les jornades.

El programa de les Jornades de Madrid va ser un batibull de propostes força diferents, des de ponents acadèmics a polítics i gestors d’equipaments culturals, passant per la gent que defensa el procomún com a forma de distribució i manteniment de béns col·lectius i elaborats entre tots. També hi havia convidats de països d’Amèrica Llatina com Argentina, Brasil o Colombia. El resultat de tanta barreja van ser unes jornades profundament desiguals, amb ponents de molta alçada i d’altres amb molt discurs i poc contingut (fins i tot vam acabar fent una performance col·lectiva imitant una tempesta).

D’entre les diferents ponències en ressalto tres (malauradament no puc incrustar el video aquí, us deixo el link):

  • Josep Ramoneda sobre la crsisi que estem vivint que és de caràcter cultural i no només econòmic. Val la pena escoltar al ara ja ex-director del CCCB, serveix per fer-se una idea de la magnitud de la tragèdia amb la seva no renovació
  • Jorge Wagensberg,exdirector de Cosmocaixa, sobre el paper de la ciència com a motor de canvi social.
  • Juan Freire , de medialab prado, fent una crítica potent al concepte s’smart cities i proposant el concepte d’smart citizens

Aquestes tres ponències i algunes més van fer que les jornades valguéssin la pena, després de tot. Espero que us agradin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s