Un petit seminari de tesi

Avui, amb uns companys i companyes doctorands outsiders hem organitzat un petit seminari de tesi on hem explicat les investigacions que estem duent a terme i l’estat en què es troben. En la sessió d’avui (perquè la cosa tindrà, com a mínim, segona part), s’han presentat dues investigacions ja molt avançades i ben definides. La primera, vinculada a la recerca del CUSC, (centre de sociolingüística i comunicació) analitza els efectes de la socialització dels adolescents en els seus usos lingüístics, és a dir, com canviar de la primària a la secundaria té efectes sobre els diferents usos lingüístics dels infants, que també canvien els seus hàbits d’oci i en general, el seu ritme de vida. L’estudi es basa en una macroenquesta feta durant l’any 2006 a tots els centres de primària de Mataró així com en entrevistes a grups de nens, seguida d’una segona onada d’enquesta i entrevistes que analitza als mateixos nens en els centres de secundària. Amb sort, molt aviat podrem veure aquesta tesi acabada. Per cert, que segons diu la seva autora, sembla que l’estudi tindrà continuitat amb el temps.

La segona tesi presentada està vinculada a l’ISOR ( Investigacions en Sociologia de la Religió) i analitza el procés d’institucionalització de les pràctiques religioses islàmiques al voltant de la mort. Es tracta d’analitzar com les diferents comuitats islàmiques cobreixen la necessitat de dur a terme rituals d’enterrament segons el ritus islàmic, ja sigui repatriant el cadàver o reclamant espais als cementiris locals per a fer enterraments segons les seves creences. És una tesi altament interessant perquè combina elements profundament antropològics amb una visió sociològica que evita l’anàlisi massa micro que sovint es fa des de l’antropologia.

Espero poder tenir el plaer de penjar un pdf de les tesis o un resum o més informació en breu, quan les dues autores les hagin acabat (que jo crec que falta menys del que es pensen).

PS: He escrit el post de memòria, perdoneu si hi ha imprecisions sobre les tesis esmentades.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s