el golf com a metàfora

2785690627_17b2f93e4bM’ha arribat, via Purnas, la notícia que el 2012 s’inaugurarà u n camp de golf de 18 forats a Saragossa. És una mala notícia, en la mesura que contribueix a perpetuar el model econòmic espanyol del segle passat, però el que més sorprèn és com argumenta l’operació l’alcalde de Saragossa, el socialista (en realitat vull dir del PSOE) Juan Alberto Belloch. Segons recull la notícia,

El alcalde de Zaragoza, Juan Alberto Belloch, destacó que “será el primer campo de golf público de la ciudad” y anunció que será “accesible para todos los públicos con tarifas razonables y abierto a la ciudad”.

Crec que l’argumentació demostra què entén el PSOE per polítiques d’esquerres. Fer camps de golf públics i obert a “tots els públics”. A Barcelona tenen molta experiència en vendre’ns equipaments burgesos com a oberts a tota la societat, per exemple, el Liceu o el Palau de la música. Amb el cas Millet queda clar ja quin era el paper d’aquestes institucions i la impunitat amb la que “gestionaven” els fons amb la connivència de tota la classe política, de la qual formen part. Per cert que Belloch també diu que es rendibilitzarà, possiblement com els hotels de luxe de Barcelona que l’ajuntament s’ha anat venent de saldo, com el de Miramar

Que un camp de golf sigui gestionat per l’administració pública no fa que deixi de ser un projecte insostenible en el sentit literal del terme i totalment antidemocràtic pel que fa a l’ús de l’espai. Però la burgesia necessita aquests espais per tancar negocis i generar xarxes informals de coneixences i amistats. I després ens venen les excel·lències del lliure mercat. En fi.

Advertisements

One Comment

  1. I como muestra un botón…a Sant Cugat tenim experiència amb golfs públics. La paraula sostenible acompanyant a camps de golf és una mica incompatible.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s