Tenim un problema o dos

Durant els darrers vint anys tota discussió als mitjans sobre política espanyola ha tingut dos temes centrals. Un ha estat “España se rompe”: el poder dels nacionalismes i la pèrdua de grandesa d’Espanya. L’altre ha estat el “que vienen los rojos” i “que viene la derecha”. O sigui la idea de que “nosaltres som cutres però la oposició és pitjor “.

I mentre els ciutadans discutiem sobre això apassionadament als bars o al carrer o simplement passavem de tot,  resulta que la majoria dels polítics, des dels d’ajuntament als de dalt de tot, anaven robant sistemàticament a base de requalifiacions, paraïsos fiscals i sobretot, callar com a putes. (Amb perdó per les professionals del sexe que no es mereixen ser comparades amb un col·lectiu tan infame com la nostra classe política).

Aquí hi ha hagut un mangoneo transversal, com bé analitza Arsenio Escolar en el seu darrer apunt. Poso alguns punts que menciona. Per veure l’apunt complet podeu anar al bloc del senyor Escolar senior, que és molt interessant.

4 – Durante los años del ladrillazo y la burbuja financiera, la corrupción se ha extendido como un cáncer galopante entre la clase política, sobre todo en las administraciones municipales y autonómicas.

5 – La corrupción salpica a todos los partidos, y especialmente a los que más tiempo han estado en el poder en una misma administración.

6 – La corrupción política llega incluso a ser transversal. En el caso de Barcelona, parece evidente que se corrompían juntos dirigentes del PSC/PSOE y de CiU.

L’arrel del problema com vé diu Victor Lapuente a El País, és la politització de les institucions públiques. Per tant està clar que han fet el que han volgut tot aquest temps amb la connivència d’uns i d’altres i que el conjunt del sistema està podrit, i l’hauriem de reformar tot, des del sistema electoral a la justícia. No us preocupeu, no passarà. Així que ja sabeu. afilieu-vos a algun partit i practiqueu política local. Amb sort encara arrambareu alguna cosa. Quin país, coi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s