Ecosocialisme o barbàrie

Reflexionant sobre l’ecologisme i la sostenibilitat, he arribat a l’astuta conclusió que una postura ecologista coherent no es pot dissociar d’una de socialista. El creixement sostenible és inviable mentre es tracti de creixement capitalista. I això no és una cosa que em tregui de la màniga jo per ser un rojillo, sinó que està implícit en la definició del capitalisme mateix. Com a sistema econòmic, es basa en la creació de riquesa a partir de l’intercanvi econòmic maximitzador, i qualsevol fre a aquest intercanvi és anar contra el sistema….

Total, que ens calen propostes ecosocialistes. I no, no em refereixo a l’ecopijisme de pandereta practicat pels senyors d’ICV. Vull dir ecosocialisme de debò.

Advertisements

4 Comments

 1. No sé si hi estic d’acord. Perquè suposo que una màxima capitalista no deu ser “fulminar-se els bens d’avui a costa del futur”. O sigue, suposo que són possibles les alternatives ecologistes i capitalistes, no?

  Reply

 2. Jo he arribat a la conclusió que no, perquè el capitalisme parteix de que els béns no s’acaben mai… en fin, a veure si m’equivoco després de tot.

  Reply

 3. Però a on diu això que els bens no s’acaben? Hi ha diversitat de capitalismes. I algun país autodenominat de repúbliques socialistes no es va destacar per creixement amb control dels recursos 🙂

  Reply

 4. Ja saps que aquí coincidim. Ecologisme i sostenibilitat radicals, no com a paraules gastades. Començant a casa i reclamant a empreses, amics, polítics i a qui sigui. Que ens estem carregant el planeta i que en paguem i pagarem les conseqüències és una evidència. Un petó 🙂

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s