Estat de la tesi

Posada al dia de la situació actual de la tesi. Des de fa uns mesos vaig començar el treball de camp de la investigació que estic fent, consistent en entrevistes en profunditat a membres dels ajuntaments, sindicats, patronal i societat civil del Vallès Occidental. L’anàlisi del Consorci per la Ocupació del Vallès Occidental hauria de servir per a mostrar com es generen processos d’innovació en la governança decidits parcialment per les administracions locals.

Aquest consorci té per objectiu fomentar la ocupació i la promoció econòmica a la comarca i hi participen els 23 municipis que conformen la comarca, la diputació de Barcelona, la Generalitat, i els agents socials (CCOO, UGT, i les patronals PIMECCECOT i CIESC). El que és més interessant del cas és veure com aquest mecanisme  de coordinació es crea per voluntat dels diferents municipis i no per una restructuració “des de dalt”. També és interessant veure com en temps de crítiques sobre el neoliberalisme, la majoria d’intervencions per a la promoció econòmica al Vallès són de caràcter públic, amb poca incidència dels actors del mercat, que més aviat resten a la expectativa.

D’altra banda el capítol històric sobre el Vallès està quasi acabat i cal revisar el capítol de teoria i l’introductori. En total, unes 150 pàgines escrites que cal revisar de cap a peus. A veure si amb sort (i esforç) l’acabo a final d’any.

Leave a comment