Treballar des de casa

Llegeixo a la revista Wired un article titulat “Home sweet office” que reflexiona sobre les avantatges per treballadors, empreses i el planeta en general, de treballar des de casa. Això m’ha fet pensar en fer una llista del que significa treballar des de casa i des de l’oficina.


Casa:
•    No t’has de desplaçar
•    Pots treballar com vulguis (No pants! Diuen a la wired)
•    Amb internet, pots estar en connexió amb d’altra gent (però depens d’internet)
•    Pots atendre altres assumptes mentres treballes (però acabes carregant molts assumptes si els de casa decideixen que estàs sempre disponible)
•    No has de fer un horari fix perquè si, cosa que sovint genera més productivitat (no mates al temps esperant a que es faci l’hora de marxar, però te’n vas al llit estressat i, atenció, amb la possibilitat de seguir treballant a deu metres d’on estàs jaient)
Oficina
•    Veus els companys i pots intercanviar opinions, dubtes i idees (però depens de l’estat d’ànim general i de les ganes de treballar comunes)
•    Pots accedir a recursos materials de forma comuna (no passa allò de “he de consultar tal llibre però està a la oficina, o que  se’t hagi acabat la tinta de casa i no en tinguis més perquè clar, allò és una casa i no una oficina).
•    Tens a ma els caps i qui ha de prendre decisions últimes (però ells també et tenen a ma a tu)
•    Controles menys la teva agenda de treball i estàs més pendent dels imponderables del dia a dia ( que vol dir que et poden caure marrons molt més sovint).
En resum, tot té avantatges i inconvenients. A mi, que puc, m’agrada combinar les dues coses i vaig a temporades. De totes formes, el fet de treballar des de casa implica també que moltes coses les hagin de posar els treballadors, des de l’ordinador a la connexió a internet, passant pel material d’oficina i totes les despeses associades. Això si, ens estalviem les de transport, que ja pagavem els treballadors des de sempre. A la vegada contaminem menys al no emetre tan CO2 a l’atmosfera amb els nostres cotxes. De totes maneres crec que depèn de la feina que tinguis. No em veig un físic nuclear treballant des de casa.

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s