Arrencant amb la tesi

Tal i com s’afirma al bloc veí sobre xarxes socials, inspirador total d’aquest, costa massa treballar. Fa uns mesos que he començat a treballar en la meva tesi sobre sociologia urbana sense massa inspiració ni una direcció concreta (tot i els esforços continuats de la meva tutora), llegint sobre ciutats, societat civil i desigualtats, però sense acabar de trobar un fil conductor. La situació pot arribar a ser desesperant, sobretot quan dediques hores i hores a “fer tesi” però no produeixes res, o res de bo.
Després de molts mesos, i aquest és l’objectiu de l’escrit, he elaborat una pregunta inicial que crec que guiarà la investigació, i en conseqüència, aquest bloc. Es tracta de saber quin paper juga la societat civil en la integració social i en la competitivitat a les regions metropolitanes contemporànies. Això vol dir: com ens organitzem col·lectivament per a evitar la marginació? i com afecta això a que les nostres ciutats siguin competitives? Aquí s’inclouen tot tipus d’activitats desde les de les associacions de veíns, que per exemple lluiten contra el mobbing immobiliari a través de la informació fins a les campanyes a les de SOS Racisme. Cal pensar que aquestes activitats també configuren les regions metropolitanes i les ciutats, i que són un element important del que ja he parlat en altres ocasions: la governança urbana. La idea de fons és que a més igualtat, més competitiva és, si medim la competitivitat no només en termes econòmics sinó de qualitat de vida.

Hi ha un moment en tota investigació en la que ja tens les coses més clares i has trobat una via fèrtil per a investigar. Vull pensar que estic en aquest punt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s